Incredibil.Online


SOCANT ! A fost elucidat misterul crucii făcătoare de minuni dintr-un sat din Ialomița si de ce ramaneau lipite de ea monedele.

O CRUCE DE PIATRA DIN IALOMITA ESTE CONSIDERATA DE LOCALNICI CA FIIND FACATOARE DE MINUNI INTRUCAT, UNEORI, PE EA RAMAN LIPITE MONEDELE.

Crucea de piatra se afla in curtea bisericii „Sfantul Ierarh Nicolae” din satul Iazu, judetul Ialomita. Inalta de un metru si jumatate, crucea ar face minuni dumnezeiesti daca lipesti bani pe ea si te inchini, spun localnicii, potrivit Adevarul.

Oamenii cred ca daca banutul se lipeste de piatra inseamna ca Dumnezeu le-a ascultat nevoile si le va asculta rugaciunea. Preotul Mihail Neacsu, parohul din Iazu, confirma minunile pe care le face crucea de piatra.

Biserica unde se afla crucea a fost ctitorita in jurul anului 1845, de calugarul Gavriil Slobozeanul, originar din Smirna, de langa Constantinopol (astazi Istanbul).

Calugarul a ajuns in Baragan unde a fost uns staret al manastirii „Sfintii Voievozi” din Slobozia, ridicata de domnitorul Matei Basarab. Gavriil Slobozeanul a poruncit ca la Iazu sa fie ridicata o biserica si a adus aici Sfanta Masa din altarul manastirii de la Slobozia, obiect care se pastreaza si astazi.



La baza monumentului sunt scrise urmatoarele cuvinte: „Rascumparatu-ne-a pe noi din blestemul legii, cu scump sangele Tau/Pe cruce pironindu-Te si cu sulita impungandu-Te/ Nemurire ai izvorat oamenilor/ Mantuitorul nostru, slava Tie” – un mesaj biblic rostit de preoti in timpul slujbei celor „Douasprezece Evanghelii”, din Joia Mare.

Insa toate acestea par sa tina de legenda.

Un grup de jurnalisti de la EVZ au luat un interviu celui mai batran om din sat, Mos Ion Greabla, care a relatat urmatoarele :

"Prostii ! De cand a venit popa asta nou, numai de strans bani se tine. A inventat 4 noi slujbe de inmormantare si tre' sa plateste inca 4 liturghii in plus pentru morti. E disperat. Apoi, intr-o duminica acum 7 ani, a vazut ca Nicu Ghebosu, nebunul satului, a lipit o moneda de 50 de bani, cu scuipat, de cruce. A vrut sa-i dea pumni, dar era in timpul slujbei. Numai ca a vazut ca, pana sa se termine sfestania, a vazut ca oamenii pupau mai a drakului crucea unde era lipit banul. Asta-i toata minunea. Ba nu, mai e una, face popa bani cu ghiotura, stai-ar in gat !"

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate