Incredibil.Online


ULUITORUL mod de transmisie al curentului ELECTRIC PRIN AER. Tesla l-a INVENTAT.





INFO IMPORTANT

Nikola Tesla (în sârbă Никола Тесла; n. 10 iulie 1856, Smiljan, Imperiul Austriac – d. 7 ianuarie 1943,New York, SUA) a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Tesla este considerat ca fiind un important om de știință al sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX. Invențiile, precum și munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuție a puterii și motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluție Industrială.

Tesla era etnic sârb - POSIBIL ORIGINI ROMANESTI - , fiind născut în satul Smilijan, în Imperiul Austriac (actualmente în Croația). Era cetățean al Imperiului Austriac prin naștere și mai târziu a devenit cetățean american. Prin demonstrația lui de comunicare fără fir prin intermediul undelor radio în 1894 și după victoria în „războiul curenților”, a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari ingineri electricieni ai S.U.A. Mare parte din munca sa inițială a fost pionierat în ingineria electrică modernă și multe dintre descoperirile lui au fost de foarte mare importanță. În toată această perioadă, în Statele Unite faima lui Tesla rivaliza cu a oricărui inventator sau om de știință al vremii, dar din cauza afirmațiilor sale aparent incredibile și în unele cazuri aproape neverosimile despre dezvoltarea invențiilor și inovațiilor științifice și tehnologice, Tesla a fost în final etichetat drept un om de știință nebun.



Amprenta lui Tesla poate fi observată în civilizația modernă oriunde este folosită electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism și inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile roboticii, balisticii, științei calculatoarelor, fizicii nucleare și fizicii teoretice. Nikola Tesla considera cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către știință drept cea mai nobilă metodă de îmbunătățire a condiției umane cu ajutorul principiilor științei și progresului industrial și una care să fie compatibilă cu natura.

Cu numele său este denumită unitatea de măsură a inducției magnetice din Sistemul Internațional (1 Tesla = 1T).

Orașul Buffalo se află situat la nord de statul New York. În iarna anului 1931, localnicii au fost martorii la un eveniment inedit. Pe străzile din Buffalo a putut fi observată o mașină electrică. Șoferul mașinii susținea că mașina funcționează fără combustibil. Șoferul se numea Peter Savo și era nepotul lui Nikola Tesla.



În anul 1930, Nikola Tesla revoluția lumea prin invențiile sale în electricitatea aplicată, inventând motorul electric cu inducție cu curent alternativ, radiotelegrafia, telecomanda prin radio, lămpile fluorescente.
 
Tesla s-a născut în anul 1856, în Croația. Copil fiind, putea să realizeze calcule matematice complicate. Avea o memorie vizuală ieșită din comun. Mai târziu, a reușit să învețe mai multe limbi străine fără dificultate.

Toate invențiile sale au fost create în mintea sa, așa cum declara Tesla, după care se așeza la birou pentru a le pune pe hârtie. Marea lui pasiune a fost electricitatea. După ce Thomas Edison a inventat becul, Tesla hotărăște să lucreze cu el.

În timp ce Edison susținea utilizarea curentului continuu, Tesla continua să susțină beneficiile curentului alternativ. Primele lui experiențe le-a efectuat pe animale mici. Constatând că nu convinge opinia publică, a continuat experiențele pe animale mari, respectiv pe elefanți.

Cei care au fost convinși de aceste experimente au fost șefii penitenciarilor din SUA. Așa s-a născut scaunul electric care este și astăzi utilizat în anumite state din SUA.

Câțiva ani mai târziu, Tesla pleacă la New York unde va încerca un nou experiment. El a construit un emițător fără fir pe care l-a instalat în vârful unui turn.

El încerca să transforme crusta terestră într-o imensă priză electrică, ceea ce însema energie electrică gratuită pentru toată omenirea. Era suficient de a înfige o tijă în pământ și aceasta producea energie electrică.


Emițătorul putea să producă o energie mai puternică decât cea produsă de o bombă atomică. În anul 1907, în momentul în care a fost experimentată invenția, la bordul vasului Iena are loc o explozie inexplicabilă.


Au fost voci care au spus că unda de șoc a experimentului ar fi cauza exploziei. În anul 1908, are loc catastrofa din Tunguska. Să fie cauza acestei catastrofe raza morții pe care Tesla a experimentat-o și în acel an?

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate