Incredibil.Online


SOCANT ! Black Friday E OPERA UNOR bancheri evrei care au vrut sa TEPUIASCA LUMEA !


 Prima utilizare înregistrată a termenului "Vinerea Neagră" a fost aplicată în timpul crizei financiare din 24 septembrie 1869, atunci când a avut loc şi prăbuşirea pieţei aurului din SUA. 

Doi oligarhi de pe Wall Street, Jay Gould şi Jim Fisk, lipsiţi de scrupule, au conspirat să creeze piaţa aurului american, încercat să cumpăre cât mai mult aur posibil, în speranţa de a-l vinde, ulterior, la preţuri mult mai mari, potrivit history.com 

  În cele din urmă, complotul a fost dat în vileag vineri, 24 septembrie, trimiţând pieţele financiare din SUA într-o zonă de tranşare, distrugând nenumăraţi investitori şi acaparând economia mai largă. Această zi întunecată a ajuns să fie cunoscută sub numele de "Vinerea Neagră".  

  Black Friday (din engleză Vinerea Neagră) este ziua care precede Zilei Recunoştinţei în Statele Unite, şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.   



 Deoarece Ziua Recunoştinţei este ultima zi de joi din noiembrie, Black Friday apare în fiecare an între 23 şi 29 noiembrie. Începând cu anul 2005, Black Friday a fost declarată cea mai aglomerată zi de cumpărături din SUA.    

Multe magazine îşi începeau programul mult mai devreme, chiar la ora 4 dimineaţa, ca să câştige cât mai mulţi clienţi.   

 Acordarea cadourilor de vacanţă este o tradiţie veche de secole, dar sezonul de cumpărături de vacanţă este în mare măsură o creaţie a culturii consumatorilor din secolul XX, potrivit thebalance.com.  

 Preşedintele Lincoln a desemnat sărbătorile de Ziua Recunostintei ca ultima joi din noiembrie.  

 În 1939, în timpul Marii Crize Economice din SUA, Ziua Recunostinţei a căzut în cea de-a cincea săptămână a lunii noiembrie. Comercianţii cu amănuntul au avertizat că ar intra în faliment deoarece sezonul de cumpărături de vacanţă era prea scurt. Aceştia au cerut preşedintelui Franklin D. Roosevelt să transfere vacanţa de Ziua Recunostintei până la a patra joi.  

 Adevărata poveste din spatele Black Friday  

Adevărata poveste din spatele Black Friday nu este la fel de frumoasă pe cât şi-ar dori comercianţii să credem. În anii 1950, poliţia din oraşul Philadelphia a folosit termenul pentru a descrie haosul care a urmat după Ziua Recunoştinţei, când "hoardele" de cumpărători şi turişti suburbişti au invadat oraşul înaintea marelui meci de fotbal al armatei navale.   

 Nu numai că poliţiştii Philly nu ar fi putut să-şi ia ziua liberă, dar trebuiau să lucreze în schimburi de lungă durată. 

Citeste mai mult: adev.ro/ozk8yi

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate