Incredibil.Online


ŞOCANT ! Mistreţii RADIOACTIVI lovesc şi în România !


Un mistreţ radioactiv a fost identificat de veterinarii din Suceava, animalul fiind contaminat cu izotopi de Cesiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mistreţul în vârstă de treizeci de  ani, împuşcat pe raza domeniului de vânătoare Botoş, a fost descoperit de veterinarii din Suceava ca fiind radioactiv.

Se fac mai multe teste pentru a se stabili modul în care a fost contaminat animalul.

Mistreţul a fost împuşcat de vânători la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Ucraina, veterinarii stabilind că acesta este radioactiv în timpul testelor efectuate pentru trichineloză şi pestă africană.
 
Conform directorului Romsilva, Ciprian Pahonţiu, animalul ar fi fost contaminat cu izotopi de Cesiu cel mai probabil de la Cernobîl.

Mistreţul este unul gigant, cântărind peste 1300 de kg, fiind un record absolut pentru România, dar şi pentru întreaga Europă. 


 
“Mistreţul a fost vânat pe un fond de vânătoare al Direcţiei Silvice şi din centrul de colectare de la Sadova s-a recoltat proba şi pentru analiza radioactivităţii. Porcul respectiv a depăşit limita admisă, toate analizele care se fac au anumite limite, când se depăşeste limita se consideră a fi pozitiv. Limita este de la 10 până la 600 de unităţi radioactive şi el a avut peste 600. A avut 600 şi ceva, deci nu a fost o contaminare radioactivă puternică. Dar, depăşindu-se limita, protocolul spune clar că se impun măsuri de confiscare şi retragere. Nu am mai întâlnit situaţii de acest gen. Porcul poate să vină şi din Ucraina, nu putem trage nişte concluzii", a declarat dr. Dan Corneanu, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.
 
Veterinarii din Suceava vor face, pentru următorii o sută de mistreţi care se vor împuşca în zonă, analizele de radioactivitate.
 

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate