Incredibil.Online


ŞOCANT ! UE ne ia banii dacă nu respectăm legea !


Şocant ! Pe cine să mai crezi, pe românul verde, meleşcan sau pe ciudaţii de la Bruxelles ?

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sustine ca "legarea fondurilor europene de statul de drept" in Polonia si Romania ar constitui "o incalcare grosolana nu numai a prevederilor, dar si a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene".

Melescanu a facut aceasta declaratie in cadrul unei intalniri cu omologul sau polonez, Jacek Czaputowicz.

Teodor Melescanu apreciaza ca rolul banilor europeni nu are de-a face cu modul in care sunt armonizate legile unei tari in vederea asigurarii statului de drept:

"In legatura cu legarea fondurilor de alte elemente, din punctul meu de vedere, ar constitui o incalcare grosolana nu numai a prevederilor, dar si a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, care au ca un obiectiv fundamental solidaritatea si asigurarea convergentei intre economiile statelor membre", a declarat, joi, Teodor Melescanu.

El a mai spus ca, "in mod evident", politica de fonduri de coeziune si cea agricola comuna sunt instrumente menite sa asigure convergenta dintre economiile tarilor mai dezvoltate din Uniunea Europeana si celelalte state.



"Nu este, intr-adevar, niciun fel de opera de caritate si vreau sa va spun foarte direct ca la aproape tot ce priveste fondurile Uniunii Europene contribuie si Romania, contribuie si Polonia, pe masura puterilor noastre, dar sumele nu sunt deloc neglijabile", a adaugat Teodor Melescanu.

In urma cu doar cateva zile, comisarul european Corina Cretu declarase ca la Bruxelles se ia in calcul conditionarea acordarii de fonduri europene de existenta statului de drept. Aceasta spunea, insa, ca discutia nu este neaparat legata de Romania.

Miercuri, la Bruxelles, in cadrul unei intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declara ca, in cazul in care independenta Justitiei nu va fi garantata in Romania, "vom discuta aftfel" privind aderarea tarii noastre la spatiul Schengen si despre MCV.

Comisia Europeana isi mai exprimase nemultumirea cu privire la efectele pe care modificarile aduse Legilor Justitiei le-ar putea avea asupra viitorului Romaniei.

Aş merge, totuşi, pe mâna europenilor !

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate