Incredibil.Online


CRIMINAL ! FUEGO a UCIS 75 de oameni și a rănit alți 200 !


FUEGO  a UCIS 75 de oameni și a rănit alți 200
    
Vulcanul Fuego a erupt din nou, iar bilantul victimelor creste: 75 de morti si 200 de disparuti

Cel putin 192 de persoane sunt date disparute si alte 75 au murit in urma eruptiei vulcanului Fuego din Guatemala, duminica, iar marti o noua eruptie a propulsat gaze si lava in partea de sud a vulcanului.



Satele din apropiere au fost ingropate in cenusa vulcanica si noroi, scrie BBC.

Peste 1,7 milioane de persoane au fost afectate de eruptia de duminica, iar peste 3.000 de oameni au fost evacuati.

Iata aici mai multe detalii - Cea mai puternica eruptie din ultimii 40 de ani a unui vulcan: numarul mortilor a crescut la 62 (Video&Foto)

Noua eruptie de marti a luat pe multa lume prin surprindere dupa ce vulcanologii declarasera ca eruptia de duminica s-a incheiat.

Eddy Sanchez, seful Institutului National de Seismologie al Guatemalei, spusese ca "nu va fi nicio eruptie in urmatoarele zile".

"Avem acum o numaratoare cu nume si orase in care oamenii au disparut si avem si un numar - 192 de persoane disparute", a declarat Sergio Cabanas, seful Agentiei pentru Gestionarea Dezastrelor.

Numarul mortilor a fost comunicat de Institutul National de Medicina Legala pe Twitter.

Cabanas a precizat ca nu a fost activata nicio alerta de evacuare inainte de eruptia de duminica. El a adaugat ca localnicii au fost antrenati pentru proceduri de urgenta, dar nu au putut implementa masurile, pentru ca activitatea vulcanica s-a desfasurat prea rapid.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate