Incredibil.Online


ȘOCANTUL efect NEGATIV al purtării CRAVATEI asupra INTELIGENȚEI !


Se spune că „nu haina îl face pe om”, dar codul vestimentar poate avea putere de lege, în anumite medii și contexte (la anumite tipuri de evenimente). Poate că, în viitor, purtarea cravatei are să devină un obicei perimat iar cravata va deveni unul dintre numeroasele accesorii vestimentare abandonate, ce pot fi admirate numai la muzeu. În ciuda „vârstei” sale, cravata este un accesoriu care încă nu dă „semne de bătrânețe”.

Așa că ar mai putea trece câteva decenii, până la abandonarea sa, ca element al unei ținute bărbătești „elegante”. Până la urmă, cravata nu aduce niciun beneficiu concret iar purtarea sa este percepută, adesea, drept o constrângere, de către mulți dintre bărbații pentru care ea constituie un accesoriu obligatoriu, la locul de muncă sau în anumite împrejurări.



Purtarea cravatei poate crea disconfort și poate determina chiar și probleme de sănătate. Prin apăsarea pe care o exercită asupra vaselor de sânge mari de la nivelul gâtului, o cravată purtată prea strâns poate perturba circulația craniană, arată un studiu recent.

Purtarea zilnică a unei cravate poate că nu va fi problematică pentru o bună parte dintre bărbați, arată cercetătorii de la spitalul universitar Schleswig-Holstein (Germania). Însă există categorii care ar putea avea de suferit într-o măsură cu mult mai mare, de pe urma acestui accesoriu vestimentar: hipertensivii, suferinzii de afecțiuni cardiovasculare, fumătorii, persoanele în vârstă.

Studii de dată anterioară au dovedit că purtarea cravatei generează o creștere a presiunii sangvine la nivelul globilor oculari, cu un posibil risc de glaucom. Pornind de la aceste studii, specialiștii au dorit să afle în ce măsură ar putea folosirea acestui accesoriu să perturbe circulația sângelui la nivel cerebral și să stânjenească deplasarea sângelui la nivelul vaselor sangvine aflate în zona gâtului.

Fluxul de sânge cerebral s-a redus, după cum a arătat recentul studiu publicat în Neuroradiology, cu o medie de 7,5%, la bărbații purtători de cravată supuși testării (persoane la care cravatele au fost strânse până la apariția unei senzații de disconfort local). Acest efect a survenit ca urmare a apăsării exercitate de către cravată asupra vaselor sangvine din zona gâtului.

Așa cum se știe, optima circulație sangvină este unul dintre factorii care asigură normala funcționare a creierului. Sângele aprovizionează creierul cu oxigen, glucoză și toate celelalte substanțe de care are nevoie. Diminuarea cantității de sânge care ajunge la creier poate determina apariția unor simptome precum cefaleea, starea de greață, vertijul, leșinul.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate