Incredibil.Online


SOCANT ! Fixatia inventatorului TESLA fata de lumina si electricitate. Contemporanii il banuiau CA E DUS CU PLUTA !


Totul este lumină, declara el. Marele său proiect era de a crea un al doilea soare. Lumina va apărea în jurul Ecuatorului, precum inelul din jurul lui Saturn.

Tesla susținea că marele său vis este de a capta și utiliza energia mentală pozitivă care se află în muzica lui Bach, al lui Mozart și în marile poeme. El considera raza de soare un aliment care hrănește tot ceea ce este viață.

Întrebat ce reprezintă femeia în viața lui, el a răspuns că și-a dedicat tot timpul studiului și cercetării. Din păcate, nu am putut să îmbin viața personală cu cercetarea și studiul.


Întrebat ce reprezintă lumina, el a dat un răspuns magistral. Lumina este la originea creării materiei, iar materia este o formă infinită a luminii.

Întrebat ce crede despre teoria relativității a lui Einstein, Tesla a vorbit despre al șaselea simț pe care îl avem, gândirea. El susținea că, spațiul devine curb datorită gândirii noastre, a mentalului nostru. Mentalul dă sens vieții și Universului.

Se cunoaște faptul că relațiile dintre Tesla și Einstein nu au fost amiabile. Tesla a criticat în multe rânduri teoria privind relativitatea. Dacă două linii paralele se întâlnesc la infinit, înseamnă că spațiul își pierde caracteristica de a se curba, el devine plat, a declarat Tesla.




În ceea ce privește adolescența sa, Tesla a spus că a plecat din Lika, un sat croat unde s-a născut și s-a deplasat la Paris, pentru a studia. A știut că mama sa va muri, după ce a avut un vis în care creaturi fantastice, luminoase i-au anunțat sfârșitul.

Tesla a mai vorbit despre fascinația pe care a avut-o față de electricitate. Totul în jurul nostru este electricitate, pământul, Universul, fiecare particulă este electricitate. Eu sunt electricitate sub formă umană, declara el. Negrul este adevărata culoare a electricității. Sunetul este creat nu numai de un tunet, ci și de culoare, de fulger.
 
Toate descoperirile pe care le-a făcut Tesla au la bază filosofia. El vorbește despre o simbioză între știință și filosofie, între lumină și sunet, materie, om.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate