Dacă te numeri printre fanii deserturilor, cu siguranţă Nutella se află printre gustările tale dulci preferate. Delicioasa cremă de alune poate fi preparată în casă, iar rezultatul întrece cu mult gustul cremei cumpărate.
„Nici nu se compară această cremă de alune făcută în casă cu cea cumpărată, care are foarte puţine alune şi mai mult din celelalte ingrediente“, scrie Andreea Dianu pe blogul lui Adrian Hădean, unde propune propria reţetă de Nutella.
Ingrediente
Pentru 3 borcane x 200g de cremă avem nevoie de:
350 g alune de pădure curăţate (1 kg alune întregi)
150 g zahăr pudră/miere/sirop de arţar
50 g cacao neagră
100 g ciocolată topită
3 linguri ulei vegetal (floarea soarelui, cocos, alune etc),
70-80 ml apă/lapte cald(ă).
Pas 1: Alunele crude le punem într-o tavă şi le lăsăm 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curăţăm bine de pieliţe.
Pas 2: Punem alunele într-un robot prevăzut cu lame de oţel şi le mixăm câteva minute până se mărunţesc bine şi, dacă aveţi un robot mai puternic, o să se transforme în pastă.
Pas 3: Adăugăm ciocolată topită, uleiul, zahărul pudră, cacaua şi apă caldă şi amestecăm la viteză maximă, până ajunge la consistenţa dorită.
Pas 4: Punem crema în borcane şi păstrăm borcanele la frigider, închise bine.
Dacă nu mâncaţi foarte des, puteţi depozita o parte şi în congelator, iar când doriţi, o puneţi în frigider pentru o noapte, apoi e numai bună de servit.
DELICIOS !
Niciun comentariu:
Write comentarii