Psihologii susţin că înjurăturile rostite din când în când sunt benefice pentru organism şi pentru sănătate, iar uneori ne ajută să facem faţă mult mai bine durerii sau să ne controlăm emoţiile.
Cuvintele urâte sunt beneficie pentru sănătate, iar persoanele care înjură ocazional îşi controlează mult mai bine emoţiile. „Cuvintele urâte pot exprima de cele mai multe ori care este starea noastră de spirit. Aşa putem afla cu adevărat ce se află în adâncul unei persoane care are o durere în momentul în care scapă o înjurătură.
Nu este frumos să folosim cuvinte urâte în public, dar uneori simţim nevoia să ne eliberăm de toate emoţiile negative pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, aşa că uneori este sănătos să ne scape câte o vorbă injurioasă“, a spus psihologul Adrian Vintilă.
Patru motive pentru care înjurăturile ne ajută la sănătate, potrivit psihologilor:
- Este adevărat că înjuratul ne face mai puternici. În momentul în care avem o reacţie la un sentiment care ne deranjează ne folosim pentru a ne descărca de cuvintele urâte. În momentul în care ne eliberăm vom reveni la starea de armonie.
- Cuvintele urâte reduc durerea fizică şi emoţională, iar conform studiilor realizate s-a dovedit că pentru unele persoane înjuratul este o reacţie firească în momentul în care experimentează durerea fizică.
- Este foarte adevărat că o înjurătură spusă de o persoană străină ne poate oferi o revelaţie. În momentul în care spunem cuvinte urâte amigdalele activează reacţia de luptă, iar imediat mintea noastră devine mai limpede.
- Sunt şi înjurături care ne ajută care ne ajută să ne apropiem de anumite persoane, iar uneori de la un cuvânt urât se poate lega la o prietenie.
Psihologii ne mai sfătuiesc că este indicat să înjurăm moderat. În caz contrar, vom observa că toate cuvintele urâte pe care le folosim vor deveni mai puţin eficace.
„În momentul în care înjurăm nu putem spune că avem un comportament necivilizat. Cheia în astfel de situaşia este folosirea cuvintele urâte cu moderaţie. Nu este indicat să ne folosim de acest lucru la orice pas spunând sus şi tare că face bine la sănătate“, a mai precizat psihologul Adrian Vintilă.
adevarul.ro
Niciun comentariu:
Write comentarii