Incredibil.Online


INCREDIBIL ! In Belgia se practica EUTANASIA in MASA ! LEGAL !


Numărul cazurilor în care a fost solicitată eutanasia a depășit cifra persoanelor care au decedat în urma intevențiilor medicale în Belgia în 2015. Conform raportului bianual publicat săptămâna trecută de Comisia de Control a Eutanasiei, nu mai puțin de 2022 de persoane au murit în urma eutanasierii.

Eutanasia a intrat în legalitate din 2002, iar până în prezent 12 762 de oameni au decedat în urma acestui proces.

Exceptând cancerul, mulți bolnavi în stadii terminale ale suferinței lor fizice nu au cerut eutanasierea. Totodată, a existat, de asemenea, o creștere semnificativă a cazurilor legate de demență. Aproximativ o zecime din pacienții care au cerut eutanasierea au experimentat „multiple suferințe" (9,7 la sută), provocate de această tulburare.



Un alt motiv menționat frecvent ține de tulburările sistemului nervos, reprezentând 6,9 la sută din cazuri. În general, legea cere ca suferința să fie „insuportabil" pentru a se califica pentru eutanasie. Totuși, comisia a subliniat problema provocată de legislație care lasă la dispoziția pacienților interpretarea simptomelor ca fiind „insuportabile”, astfel încât, orice pacient poate pretexta că dorește să fie ucis, pentru că nu suportă durerile, anunţă activenews.ro.

Mai mult, potrivit datelor pentru 2013 din raportul comisiei, numărul flamanzilor care își aleg momentul morții îl depășește pe cel al valonilor. Optzeci la sută din belgienii care au optat pentru eutanasiere provin din zona flamandă. Acest fenomen se explică în general prin apropierea de Olanda, prima țară din lume care a legalizat eutanasia.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate