Incredibil.Online


PARANORMAL IN ROMANIA ! Grota BANTUITA din Piatra Craiului


Grota bântuita din Piatra Craiului se găseşte după cabana Plaiu Foii din Braşov şi se poate ajunge la ea doar pe un traseu nemarcat pe care puţini curioşi au curajul să se aventureaze.

Cei care au ajuns vreodată în zonă au povestit că au simţit o prezenţă, că au avut ciudata senzaţie că nu sunt singuri, cu toate că în adâncul munţilor nu mai era nimeni. Majoritatea au plecat rapid de acolo de teama spiritelor. Până acum, niciun om de ştiinţă nu s-a aventurat să cerceteze zona, dar legende s-au ţesut multe de-a lungul anilor.


 
Primele poveşti despre aceasta misterioasa grotă au apărut în urmă cu aproximativ 15-20 de ani. Localnicii spun că este semn rău că grota a devenit vizibilă relativ recent, se zvoneşte că acolo ar fi o peşteră adevărată.

În stâncă sunt săpate mici ferestre, iar cei care au avut curajul să privească înăuntru spun că grota este perfect rotundă şi că în interiorul ei este o statuie de aproximativ 2 metri înălţime, însă aşezată cu spatele, astfel că nimeni nu i-a văzut faţa. O nouă teorie spune că grota este o adevărată poartă către lumea de dincolo şi că acela care va intra acolo va reuşi să vorbească cu spiritele celor morţi.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă sunt circumspecţi asupra misterului grotei. „S-au tot auzit poveşti despre acea grotă misterioasă. Nu sunt cercetări clare în acest sens. Despre grota din Piatra Craiului se spune că ar fi despre vremea dacilor. Nu este exclus acest lucru deoarece aşezări dacice s-au găsit în mulţi munţi din România. Despre fenomele stranii care s-ar petrece acolo nu ştiu ce să spun. Nu pot nici să afirm că aşa este, dar nici să spun că nu s-a întâmplat atâta vreme cât nu s-au făcut cercetări. Ca om de ştiinţă, sunt sceptic şi pot oferi o opinie personală. Este dovedit că atunci când ni se spune de exemplu că un loc este bântuit şi suntem atraşi să vedem şi noi acest lucru, suntem sub impactul psihologic a aceea ce ni s-a spus şi avem tendinţa să amplificăm orice senzaţie. Practic subconştientul îşi face treaba“, a declarat Marius Zovilan, profesor de fizică.

Important este că grota bântuită din rezervaţia Piatra Craiului merită explorată de turişti pentru frumuseţea ei ieşită din comun.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate