DESPRE KIM JONG-UN, LIDERUL NORD COREEAN, S-AU SCRIS MULTE, CU TOATE CĂ, INFORMAȚIILE DIN COREEA DE NORD PARVIN FOARTE GREU ȘI LA O ANUMITĂ PERIOADĂ, DUPĂ CE S-AU PRODUS.
Ziarele chinezești au fost primele care au transmis, acum doi ani, că unchiul dictatorului, împreună cu alți cinci oficiali nord coreeni, au avut parte de o moarte tragică. Cei șase au fost devorați de 120 de câini, care au fost înfometați trei zile.
Știrea a făcut înconjurul lumii. Toată lumea a dezaprobat ceea ce s-a întâmplat și totul a rămas neschimbat, fiecare și-a văzut de problemele lor.
Marile puteri ale lumii par să fie intimidate de arsenalul nuclear de care dispune Kim Jong-Un și sunt dispuse să treacă cu vederea aceste atrocități.
Ce ar câștiga marile puteri dacă ar interveni în Coreea de Nord, o țară săracă fără rezerve de petrol sau alte bogății.
De mai bine de 20 de ani, singura politică a acestei țări a fost să devină o putere nucleară.
Conform unui raport dat publicității în anul 2015, în lume există un arsenal format din 16300 de arme nucleare, repartizat în nouă țări, SUA, Rusia, Franța, China, Marea Britanie, Israel, India, Pakistan și Coreea de Nord.
Din 16 iulie 1945, când a avut loc primul test nuclear în deșertul Alamogordo, SUA, în lume, s-au fabricat 125000 de focoase nucleare. Anul 1986 reprezintă vârful de producție, peste 70000 de focoase. Lumea se afla în plin război rece.
Arsenalul nuclear este depozitat în 98 de locații, printre care și Germania, Belgia, Italia, Turcia. Rusia și SUA dețin 93% din acest arsenal. În ultimii ani, singurele țări care au investit masiv în arsenalul nuclear sunt India, Pakistan, China, Israel și Coreea de Nord.
În prezent, SUA au 14 submarine nucleare, în timp ce, Rusia a declarat că are 3500 de focoase nucleare și 10 submarine nucleare.
Cel mai izolat stat din lume, Coreea de Nord, a intrat în topul celor mai puternice forțe nucleare, în ultimii 10 ani.
Ca să intre în acest top select, Coreea de Nord a fost ajutată de URSS, Pakistan și China care au trimis specialiști și au vândut material nuclear.
În ceea ce privește România, în anul 1980, Ceaușescu demarase un program secret privind producerea armelor nucleare, care a fost stopat în anul 1989.
Neoficial, se spune că, SUA au început să mute arsenalul nuclear din Turcia, în România, pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Ankara și Washington.
Știrea a fost dată de EurActiv, Bulgaria. Se spune că, 20 de bombe nucleare au fost mutate la Deveselu. Conform unor rapoarte publicate anul trecut, la baza Incirlik, care se află la 100 km de granița cu Siria, existau 50 de bombe nucleare.
Niciun comentariu:
Write comentarii