Incredibil.Online


APOCALIPSA e aproape ! Asteroidul APHOPIS va lovi TERRA în 2036 !


Chiar dacă la prima vedere sună a scenariu de film de la Hollywood, asteroidul Apophis poate să lovească Pământul în 2036. Prezența acestui asteroid a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la vulnerabilitatea omului în fața pericolelor, care vin din spațiu și ne face să ne întrebăm cum ar mai fi omenirea după un impact devastator?



Asteroidul Apophis are o mărime de 270 de metri și va trece pe lângă Terra în 2029. Atunci nu există niciun pericol pentru omenire, dar el va reveni în 2036 și se va apropia mult mai mult de planeta noastră. Specialiștii de la NASA susțin că nu ar trebui să ne speriem și că Apophis, în 2036, are o șansă la 250.000 să provoace impactul.
 
De partea cealaltă, Şeful Agenţiei Spaţiale Ruse, Anatoly Perminov susține că acest asteroid prezintă un pericol imens pentru viața de pe Terra și că nu ar trebui ignorat. Există surse neoficiale, care susțin că rușii sunt convinși că impactul se va produce fără niciun dubiu.
 
Perminov susține că Rusia se va pregăti să trimită o navetă spațială pentru a încerca interceptarea acestui asteroid și invită toate agențiile spațiale din lume să participe la acest proiect.

Dacă Apophis nu reprezintă o amenințare pentru omenire, atunci, de ce rușii vor să-l intercepteze sau chiar să-i devieze traiectoria?

Perminov a insistat însă că asteroidul este o ameninţare potenţială. A fost destul de vag despre dovezile pe care le-ar avea în această direcţie, dar a spus că cercetătorii săi i-au confirmat faptul că asteroidul se apropie periculos de mult.

„Nu îmi aduc aminte datele exacte, dar parcă mi s-a spus că ar lovi Pământul în 2036. Sunt în pericol vieţilor oamenilor. Ar trebui investiţi câteva sute de milioane de dolari pentru construirea unui sistem care să contracareze o coliziune, în loc să stăm să aşteptăm fără să facem nimic”.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate