Un documentar, marca BBC, sugerează că Iisus nu a fost răstignit. Imediat după vârsta de 33 de ani a plecat în Kashmir, unde a trăit până la vârsta de 80 de ani.
Atunci când vine vorba despre viața lui Iisus, istoricii se întrebă din ce cauză nu există nicio însemnare cu privire la cei 18 ani din viața lui (12-30 de ani). Acești ani au fost numiți anii lipsă ai lui Iisus pentru că în mod oficial, nimeni, nu l-a mai văzut în Ierusalim sau în zonele apropiate.
Că a fost plecat din ţara natală e aproape o certitudine, atâta vreme cât nu şi-a cunoscut verişorul, pe Ioan Botezătorul, pe care l-a întâlnit pentru prima oară abia în ziua Botezului. Unde a fost Iisus între 12 şi 30 de ani? Şi, mai ales, ce a făcut, ce scop l-a purtat pe tărâmuri necunoscute? Şi, mai ales, de ce Cartea Sfântă păstrează tăcerea în legătură cu aceşti 18 ani?
Un documentar realizat de BBC încearcă să ofere o perspectivă interesantă a anilor lipsă din viața lui Iisus. Nicolas Notovici, a lansat o bombă: în mănăstirea indiană Hemis din Ladakh, situată la 4.500 m altitudine, există un manuscris intitulat „Viaţa Sfîntului Issa, cel mai bun dintre fiii oamenilor“. Notovici şi-a publicat povestea în 1894. Aceasta este o certitudine, dar s-a mai descoperit faptul că Iisus a învățat budismul în orașe îndepărtate precum Jagannath, Rajagriha și Benares.
Scriitorul german Holger Kersten a descoperit mai multe dovezi, pe care le-a expus în operele sale, care confirmă faptul că Iisus s-a stabilit pentru o perioadă lungă de timp în orașul Sindh. Budismul a jucat un rol important în viața lui Iisus și după ce i-a cunoscut toate secretele, Mântuitorul a revenit la Ierusalim.
O altă scriere străveche arată că însuși Lama din acea perioadă i-a oferit lui Iisus două cărți legate în piele. Aceste cărți conțineau cele mai de preț secrete ale vieții și numeroase descrieri ale lumii din care facem parte. Iisus și-a însușit toate aceste cunoștințe, care erau cunoscute de foarte puțini oameni de pe Pământ.
Revenirea lui Iisus
La vârsta de aproximativ 30 de ani, Iisus a revenit acasă. Aici a încercat să le arate oamenilor sensul vieții, dar nu a făcut altceva decât să stârnească mânia conducătorilor romani. Nu se știe de unde s-a născut ideea răstignirii, dar Iisus nu a fost niciodată pe acea cruce, pentru că imediat după presupusul eveniment Mântuitorul s-a întors în Kashmir. A trăit până la vârsta de 80 de ani la mănăstirea Hemis, după care a fost înmormântat precum un adevărat călugăr budist la Srinagar.
Aceste informații au fost descoperite în mai multe texte sacre, care sunt păstrate și în ziua de astăzi în mânăstirile budiste. Chiar dacă aceste idei clatină din temelii convingerile creștine, ele sunt cât se poate de reale și ciudat, sau nu, ascunse cu desăvârșire de Biserică. Oare Vaticanul nu deține astfel de informații? Cu siguranță că în Arhivele Vaticanului se ascund cele mai mari secrete ale istoriei omenirii, dar ele sunt păstrate cât mai departe de ochii curioșilor.
Niciun comentariu:
Write comentarii