Incredibil.Online


STRANIUL ochi al lui HORUS, poarta către PARANORMAL


Ochiul lui Horus este cel mai cunoscut simbol al Egiptului antic. Era considerat magic. Oferea protecție și sănătate. Era utilizat ca amuletă nu numai pentru cei vii, ci și în cazul morților, care erau ajutați să treacă în lumea celor drepți.


 
La originea acestui simbol se regăsește mitul lui Osiris și Seth, doi frați care s-au luptat să ajungă rege. Seth l-a ucis pe Osiris, dar soția celui din urmă, Isis, a reușit să-l readucă la viață pentru o perioadă scurtă, în care a rămas însărcinată și a născut un fiu pe nume Horus.

Osiris a devenit zeul infernului, iar fiul său, Horus, când a devenit adult a căutat să răzbune moartea tatălui său. Horus s-a luptat cu Seth în mai multe rânduri. În una dintre aceste lupte, Horus a pierdut un ochi. Seth i-a tăiat ochiul în șase părți pe care le-a aruncat.
 
Thot, zeul înțelepciunii, avea să refacă ochiul în mod miraculos. Vechii egipteni au preluat simbolul , considerându-l magic.
 
Dincolo de aceste puteri, ochiul lui Horus este și un simbol matematic. El a fost tăiat în șase părți, fiecare reprezentând o fracție. Partea dreaptă reprezintă 1/2, pupila 1/4, arcada 1/8, partea stângă 1/16, curbura 1/32, lacrima 1/64. În total, toate aceste părți fac 63/64. Partea lipsă, 1/64, reprezintă puterea magică a lui Toth de a reface ochiul și credința că nimic nu este perfect. Forța divină face ca omul sau obiectele să fie perfecte.

Fiecare parte a ochiului reprezintă un simț. Partea dreaptă este asociată mirosului, fiind mai aproape de nas. Pupila reprezintă vederea, iar arcada gândirea. Partea stângă este asociată auzului iar lacrimile sunt asociate cu simțul tactil care implică un contact.

Ochiul lui Horus este un simbol important și în zilele noastre. În țările mediteraneene, pescarii au acest simbol pe vasele de pescuit. În lumea ocultă, simbolul are valențe de cunoaștere și de putere. El este simbolul vieții veșnice și al iluminării.

Între ochiul lui Horus și glanda pineală sau al treilea ochi s-au făcut legături prin prisma vizuală. Ambele au aceeași formă. La prima vedere ar putea să pară că este o simplă coincidență. Lucrurile sunt mult mai complicate de atât. Egiptenii au fost un popor cu înclinații spirituale, mai precis, spre misterul morții și cel al lumii celor morți.

Ochiul lui Horus a fost asociat cu talamusul care este un fel de releu pentru sensibilitățile specifice și existența neuronilor de asociație. Este aparatul care traduce toate semnalele transmise de cele șase simțuri.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate