Incredibil.Online


ŞOCANT ! Bolile cu transmitere SPIRITUALĂ sunt mai periculoase decât cele cu transmisie SEXUALĂ !



Aceste boli cu transmisie SPIRITUALĂ sunt mai periculoase decat sifilisul, gonoreea, blenoragia sau chiar SIDA ! Află cum poţi să le ţii departe de tine !

Oare chiar credem ca numai pentru ca cineva a meditat vreme de cinci ani sau a practicat yoga timp de 10 ani e mai putin nevrozat decat altii? În cel mai bun caz, poate că o să fie un pic mai constient de asta. Un pic.
Cum prin munca si calatoriile mele am ajuns sa cunosc sute de invatatori spirituali si mii de practicieni in spiritualitate, m-a uluit modul in care punctele noastre de vedere spirituale, perspectivele si experientele noastre devin „infectate” si ele de „contaminatori conceptuali” – construirea unei relatii derutate si imature cu principii spirituale complexe poate sa fie la fel de invizibila si de insidioasa ca o boala cu transmitere sexuala.


Cele 11 categorisiri de mai jos nu intentioneaza sa fie definitive, ci sunt oferite ca instrument, care sa va ajute sa deveniti constienti de cateva dintre cele mai frecvente boli cu transmitere spirituala. Iata care sunt cele unsprezece boli cu transmitere spirituala:

1. Spiritualitatea fast-food - nu fii bou !

Amestecarea spiritualitatii cu o cultura care celebreaza viteza, multitasking-ul si gratificarea imediata nu poate rezulta doar intr-o spiritualitate de tip fast-food. Spiritualitatea fast-food este un produs al unei fantezii obisnuite si scuzabile, care sustine ideea potrivit careia eliberarea de suferinta din conditia noastra umana se poate face rapid si usor. Insa, un lucru este clar: transformarea spirituala nu se poate obtine printr-o pastila cu actiune rapida.


2. Falsa spiritualitate - nu mânca câcat !

Falsa spiritualitate reprezinta tendinta de a vorbi, de a ne imbraca si de a actiona asa cum ne imaginam ca ar face-o o persoana spirituala. Este un soi de spiritualitate de imitatie, care imita realizarea spirituala asa cum tesaturile cu imprimeuri piele de leopard imita pielea unui leopard adevarat.

3. Motivatii confuze - nu fii idiot !

Desi dorinta noastra de a ne dezvolta este sincera si pura, adesea ea se amesteca si cu motivatii inferioare, inclusiv dorinta de a fi iubit, dorinta de a apartine undeva, dorinta de a umple un gol interior, convingerea ca drumul spiritual ne va indeparta de suferinta, ambitia spirituala, dorinta de a fi special, de a fi mai bun decat ceilalti, de a fi „alesul”.                                                                         

4. Identificarea cu experientele spirituale - nu te masturba în baie !

Simptomul acestei boli este reprezentat de identificarea ego-ului cu experienta noastra spirituala, acesta considerand-o experienta sa, iar noi incepem sa credem ca incorporam revelatii care au luat nastere in noi, la un moment dat. In cele mai multe cazuri, acest lucru nu dureaza la infinit, desi tinde sa reziste perioade lungi de timp la cei care se cred a fi iluminati si/sau care functioneaza ca invatatori spirituali.

5. Ego-ul spiritualizat - un căcat de boală !

Boala aceasta apare atunci cand insasi structura personalitătii egotice este profund imbibata cu concepte si idei spirituale. Rezultatul este o structura egotica „anti-glont”. Atunci cand ego-ul se spiritualizeaza, suntem invulnerabili la ajutor, la idei noi sau la vreun feedback constructiv. Devenim fiinte umane impenetrabile si suntem impiedicati in cresterea noastra spirituala – toate astea, in numele spiritualitatii.

6. Productia in masa de invatatori spirituali - nu te da smecher !

Exista o serie de traditii spirituale care sunt la moda acum si care produc oameni care se cred a fi la un nivel de iluminare spirituala, sau de maiestrie, care este cu mult peste nivelul lor real. Aceasta boala functioneaza ca un soi de banda rulanta: da-ti cu glow-ul asta, vezi cu revelatia asta si bam! – te-ai iluminat si esti gata sa ii iluminezi si pe altii, in acelasi mod. Problema nu este că astfel de invatatori predau, ci faptul ca se prezintă pe sine ca persoane care au atins maiestria spirituala.

7. Mandria spirituala - nu fii îngânfat !

Mandria spirituala apare atunci cand practicianul, prin ani de efort trudit, a ajuns la un anumit nivel de intelepciune si foloseste aceasta realizare pentru a-si justifica inchiderea pe care si-a dezvoltat-o fata de orice alte experiente. Sentimentul de „superioritate spirituala” este un alt simptom al acestei boli cu transmitere spirituala. Acesta se manifesta ca un sentiment subtil care-ti spune ca „eu sunt mai bun, mai intelept si deasupra celorlalti, pentru ca eu sunt spiritual”.

8. Spiritul de turma - nu fii bou, din nou !

Aceasta boala mai poarta si numele de gandirea de turma, mentalitatea de cult sau boala de ashram, spiritul de turma e un virus perfid, care contine multe elemente de co-dependenta clasica. Un grup spiritual face intelegeri subtile si inconstiente cu privire la modul corect de a gandi, de a vorbi, de a se imbraca si de a se purta. Persoanele si grupurile infectate cu „spiritul de turma” resping persoanele, atitudinile si circumstantele care nu se conformeaza regulilor nescrise ale grupului.

9. Complexul „alesului” - nu te crede miezul din dodoaşcă !

Complexul alesului defineste convingerea potrivit careia „grupul nostru este mai evoluat spiritual, mai puternic, mai iluminat, cu alte cuvinte, mai bun decat orice alt grup”. Exista o distinctie importanta intre recunoasterea faptului ca ai gasit calea potrivita, invatatorul sau comunitatea potrivită si a il gasi pe Cel Ales.

10. Virusul mortal: „Am ajuns” - nu te aşeza pe locul altuia !

Boala aceasta e atat de puternica, incat are capacitatea sa fie o boala terminala si mortala pentru evolutia noastra spirituala. Este vorba de convingerea ca „am ajuns” la obiectivul final al caii spirituale. Progresul nostru spiritual inceteaza in momentul in care aceasta convingere se cristalizeaza in psihicul nostru, deoarece in momentul in care incepem sa credem ca am ajuns la capatul drumului, orice crestere ulterioara inceteaza.

11. Nu crede nimic din ce ai citit mai sus, sunt doar bălării, porcării şi idioţenii !

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate