Multe culturi antice vorbesc despre existenţa portalurilor spre alte lumi şi către alte sisteme solare unde locuiesc „creatorii” lor. Înţelepciunea convenţională ne spune că aceste poveşti sunt doar mituri şi legende. Cu toate acestea, fişiere recent declasificate de FBI confirmă că Pământul nostru a fost vizitat de fiinţe din alte dimensiuni şi de pe alte planete. NASA a anunţat că unele „portaluri” par a fi într-adevăr ascunse în câmpul magnetic al Pământului.
Mai jos vă prezentăm 5 locuri care sunt astfel de portaluri către alte lumi, sau găuri de vierme.
5.Tiahuanaco, Bolivia, „Poarta Soarelui”
Unii cred că ar fi un portal către ţara zeilor. Legendele despre „Poarta Soarelui” din Bolivia sunt similare cu alte legende din regiunea Anzilor.
Tiahuanaco este una dintre cele mai importante așezări din America antică, legendele afirmând că zeul Soare, Viracocha, a apărut aici şi a făcut oraşul „locul creaţiei” – loc unde a fost conceput omul.
Sculptată dintr-un bloc de piatră vechi de 14.000 de ani, poarta de acces este decorată cu reprezentări ale unor fiinţe umane ce par să poarte căşti de protecţie dreptunghiulare. Acest fapt a făcut ca mulţi cercetători să afirme că scopul porţii este, într-adevăr, conectat cu ceva astronomic. Afirmaţiile au stârnit dezbateri aprinse. În vârful arcului porții este dispusă o sculptură ce se presupune că îl înfățișează pe Zeul Soarelui.
Deşi acum stă în poziţie verticală, poarta, care a fost găsită de către exploratorii europeni la mijlocul anilor 1.800, era culcată pe orizontală. În partea de sus a arcului, în dreapta, se observă o fisură mare, care nu se știe cum a apărut.
4. Poarta stelară din Ranmasu Uyana, Sri Lanka
Sculptată într-o bucată masivă de zid de piatră, cu cea mai mare parte ascunsă între bolovani și sistemele de peşteri din Ranmasu Uyana, această structură enigmatică se crede că este o hartă stelară sau o diagramă a stelelor. Simbolurile sculptate pe stâncă par să reprezinte coduri ce ar putea deschide poarta stelară şi ar permite deschizătorului să călătorească din această lume în alte zone ale universului. Vizavi de harta stelelor, sunt patru pietre numite scaune.
Denumirea diagramei stelare este Sakwala Chakraya, care înseamnă „Discul rotitor al Universului”. Potrivit interpretării singaleze, „Sakwala” înseamnă „univers”, iar „Chakraya” înseamnă „cerc sau disc aflat într-o mişcare de rotaţie”.
În multe legende antice ale nativilor americani, portalurile sau porţile stelare sunt reprezentate prin cercuri. Hărţi stelare similare au fost găsite, de asemenea, şi în alte situri antice despre care se consideră că sunt porţi stelare, cum ar fi Abu Ghurab din Egipt.
3. Abydos, Egipt
Unul dintre cele mai vechi oraşe ale Egiptului Antic, Abydos, este probabil unul dintre cele mai importante situri din Egipt şi cu siguranţă unul dintre cele mai interesante. Atrage atenția în special templul ridicat aici de faraonul Seti I, ce este decorat cu hieroglife ce par să reprezinte maşini zburătoare moderne, cum ar fi un elicopter sau ceea ce numim farfurie zburătoare.
Interesant este și modul în care o mare parte din vestigiile istorice din Abydos au fost descoperite. Englezoaica Dorothy Eady a pretins că este reîncarnarea unei fete de ţăran egiptene pe nume Bentreshyt, care a devenit preoteasă şi care era iubita secretă a faraonului Seti. Ea a rămas însărcinată cu faraonul, dar înainte de a afla că este însărcinată, fata s-a sinucis. Acum, în secolul XX, Dorothy era capabilă să transcrie texte antice egiptene şi chiar ştia unde arheologii ar trebui să sape pentru a scoate la lumină rămăşiţele oraşului antic. Ea părea că ştie unde se afla totul, unde erau camerele secrete şi locul grădinilor, care au fost îngropate atât de mult timp. Excavările arheologice au confirmat spusele ei.
În 2003, Michael Schratt, un inginer aerospaţial militar, a declarat că Abydos a fost așezat pe o poartă stelară apărută în mod natural și, un fapt chiar şi mai controversat, că guvernul Statelor Unite a știut de acest lucru şi chiar a utilizat acest sit.
În afară de hieroglifele neobişnuite asemănătoare cu elicoptere, modul în care sunt reprezentate bărcile care se spunea că transportau pasagerii în lumea stelelor era foarte similar cu cel în care un savant din zilele noastre ar ilustra o gaură de vierme.
2. Göbekli Tepe, Turcia
Considerat a fi cel mai vechi templu de piatră din lume, situl Göbekli Tepe are mai multe cercuri de stâlpi în formă de T. Fiecare pilon de piatră în formă de T este decorat cu imaginea sculptată a unui animal, spre exemplu un leu sau o oaie. Doi dintre aceşti stâlpi stau în mijlocul cercurilor, creând o arcadă.
Potrivit unor păreri, aceşti piloni sunt rămăşiţe ale unor portaluri sau porţi stelare, pe care oamenii din vechime le-au folosit pentru a ajunge spre „lumea cerului”.
Deşi situl a fost înregistrat încă din anii ʼ60, acesta nu a fost cercetat până la mijlocul anilor ʼ90, când au fost descoperiţi stâlpii în formă de T. Estimările datează că situl are aproximativ 12.000 de ani.
Coloanele în T sunt foarte asemănătoare cu „Poarta zeilor” din Hayu Marca (Peru).
1. Vortexurile din Sedona şi „Uşa Zeilor”
Sedona, un mic oraş din Arizona, odinioară era numit Nawanda de nativii triburilor americane, fiind una dintre cele mai sacre așezări pentru ei. Se spune că acele Red Rocks din deşert ce înconjoară micul oraş puteau genera vortexuri ce aveau capacitatea de a transporta oameni dintr-un loc în altul, dintr-o dimensiune în alta.
Nativii americani considerau că aceste roci erau încărcate spiritual, și există mărturii care arată că din ele au fost emanate sunete. În munţii din Arizona se pretinde că ar exista „Uşa Zeilor” – un portal de piatră straniu, spre un alt timp şi spaţiu.
În anii ʼ50, un membru al unui trib local a relatat unor căutători de aur o poveste care datează din anii 1800. Trei membri ai acelui trib au descoperit arcada de piatră în timp ce mergeau prin deşert. Povestea spune că atunci când unul dintre ei a trecut pe sub misterioasa poartă, pur şi simplu a dispărut. Ceilalţi doi, crezând că au pătruns într-un loc sacru fără respectul cuvenit, au fugit cât i-au ținut picioarele.
Niciun comentariu:
Write comentarii