Incredibil.Online


ŞOCANTELE secrete ale lui ENKI !


Enki („En” Domnul, „ki” Pământul) este unul dintre cei mai puternici zei ai culturii Mesopotamiei. Enki a fost considerat zeul suprem al înțelepciunii, construcției, artei și nu în ultimul rând al creației.

Mesopotanian !
 
Cultura Mesopotamiei l-a întruchipat pe Enki precum zeul suprem al Pământului. El a fost fratele vitreg al lui Enlil și fiul lui An. Odată ajuns pe Terra, zeul a avut misiunea de a-i încuraja pe oameni să creadă în zeități.  Enki a fost, de asemenea, patronul originar al orașului antic Eridu, dar în timp a fost venerat de întreaga Mesopotamie.

ENKI CREATORUL OMENIRII

Una dintre cele mai fascinante legende Acadiene îl plasează pe Enki în sfera creatorilor. Legenda spune că odată ajuns pe Terra, zeul a ales un hominid, pe care l-a transformat și modificat (genetic?) pentru a corespunde unor standarde. Aceste standarde erau în conformitate cu nevoile zeilor.

De asemenea, se mai spune că Enki a venit de undeva din constelația AŠ-IKU -Pegasus. Numărul care i-a fost atribuit a fost 40, despre care se spunea că este numărul suprem al perfecțiunii.



Enki devine mai târziu salvatorul omenirii, pentru că i-a anunțat pe oameni despre marile inundații. Marele Potop a fost adus pe Terra de către Enlil, care era considerat ”Domnul cerurilor”. Motivul pentru care Enlil a decis să curețe Pământul a fost comportamentul ciudat și neadecvat al omului. Rasa umană, creată de Enki, trebuia să dispară pentru că viața luase o întorsătură neobișnuită pe Terra.

Cu toate acestea, Enki nu a putut renunța la opera sa și astfel a salvat omenirea de la moarte.

ŞOCANT !
                                                                                                                                                                 

ENKI ȘI TEMPLUL SĂU

Reședința marelui zeu se afla în orașul Eridu. În mijlocul unei mlaștini se afla un ziggurat numit „templul abzu” . Este cunoscut în prezent ca primul templul construit în zona Eufratului. Arheologii susțin că are o vechime de peste 10.000 de ani și cercetările au arătat că acest templul a fost extins de cel puțin 18 ori.

În cele din urmă, templul a fost abandonat în perioada persană. Nu se poate spune cu exactitate momentul în care Enki l-a părăsit, dar s-a descoperit un altar ciudat, care nu a mai fost folosit de 6500 de ani.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate