Incredibil.Online


ȘOCANT ! O vacă din Bulgaria VA FI condamnată la moarte pentru că a traversat ilegal granița Uniunii Europene !



O vacă din Bulgaria ar putea fi sacrificată pentru că a traversat ilegal granița Uniunii Europene. 

Văcuța ar urma să fie condamnată la moarte, după ce a trecut din greșeală granița în Serbia și apoi a revenit în Bulgaria, fapt interzis de normele europene. Asta a stârnit indignarea proprietarului care le-a cerut autorităților să-i lase animalul în pace.

Penka, o vacă în a şasea lună de gestaţie, s-a rătăcit la 12 mai, când cireada sa păştea în apropiere de localitatea Kopilovtsi, nu departe de frontiera cu Serbia, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.



Din greșeală, vaca a trecut granița în Serbia, țară care nu face parte din Uniunea Europeană, și nu a fost observată de polițiștii de frontieră. Ea a ajuns la un fermier sârb care a identificat-o după crotalie și a dus-o înapoi proprietarului.

Problemele au început să apară pentru Penka după ce a revenit în Bulgaria. Autoritățile bulgare au cerut ca vaca să fie sacrificată, deși un certificat sanitar-veterinar sârb atestă că vaca este perfect sănătoasă.

„Motivul este că a ieşit în afara graniţei UE” intrând în Serbia şi nu poate fi reimportată în Uniunea Europeană, din care face parte şi Bulgaria, explică proprietarul său.

Autorităţile sanitare bulgare au precizat că nu au nicio marjă de manevră, în pofida apelurilor la clemenţă lansate în toată țara, după ce cazul a fost mediatizat.

„Decizia nu ţine de competența noastră. Noi doar aplicăm reglementările europene’, a explicat un expert veterinar bulgar.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate