Incredibil.Online


ȘOCANT ! Cât de sănătoși sunt crenvurștii din magazine: conțin carne procesată, nitrați de sodiu și o bacterie care provoacă listerioza


Crenvurștii sunt delicioși, dar nu sunt deloc un preparat îndrăgit de către nutriționiști. Acest mezel este considerați unul din cele mai nesănătoase produse pe bază din carne de pe piață.



Ingrediente:

resturi carne

zgârciuri de pui

untura de porc

piele

apa

monoglutamat de sodiu

aroma de pui

amidon

polifosfat 

nitrit de sodiu

caragenan

sare

colorant

Mod de preparare:

totul se mixează într-un aparat puternic


Tocătura din resturi de tot felul din care sunt făcuți are proteine de slabă calitate. Acest aspect ne arată cât de sănătoși sunt crenvurștii. Acest preparat are un procent foarte mare de grăsime (40%), conține șorici, iar aceste grăsimi saturate ne îngrașă. În plus, ne și cresc nivelul colesterolului. Așa cum am mai spus, crenvurștii mai conțin și nitrit, și nitratul de sodiu, E250 și E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic și dau mezelurilor o culoare rozalie.

Știm cât de buni la gust sunt crenvurștii. Acest aspect se datorează unei substanțe din compoziție: monoglutamat de sodiu, sau E621, substanță care are capacitatea de a face mâncarea irezistibilă.

De cele mai multe ori, crenvurștii sunt preparați din resturi de carne de porc – mai exact au fost folosite bucățile care rămân după ce carnea și slănina au fost îndepărtate de pe oase. Însă unele varietăți conțin foarte puțină carne. În schimb, au până la 64 la sută carne recuperata mecanic – asta înseamnă că acest mezel conține pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică și rezultatul amestecat cu apă.

Crenvurștii mai conțin amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum și leagă compoziția și face ca aceasta să arate “a carne” și să fie mai gustoasă.

Un crenvurști de 35 de grame conține până la 0,6 grame de sare, o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.

Așadar, cât de sănătoși sunt crenvurștii v-ați putut convinge. E bine să-i evitați pe cât de mult se poate. 


Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate