Jurnalul The Intercept a publicat un articol despre jocul Pokemon Go. Articolul susține că jocul în cauză a fost creat pentru a stoca date personale cu privire la fiecare utilizator.
Jurnaliștii au făcut investigații în culisele acestui joc și a controversatului său creator, John Hanke. John Hanke a fost președinte la Geo Google. În anul 2010, după ce a cartografiat mai multe străzi și șosele din Germania, pentru Google Cars, el a fost în centrul unui scandal de spionaj, pe care cei de la Geo Google au încercat să-l aplaneze.
Hanke avea acces la date strategice. La baza creării jocului Pokemon Go stă un alt joc, numit Ingress, al cărui autor este John Hanke. Iată ce declara Hanke despre jocul Ingress. Scopul acestui joc este direct legat de a colecta date personale care aparțin jucătorilor.
Jocul stimulează, ca pe măsură ce înaintezi în joc, să oferi cât mai multe informații despre identitatea ta. Se cunoaște faptul că, Pokemon Go își rezervă dreptul de a localiza jucătorul, adresa IP, caracteristicile telefonului.
Înainte de a autoriza instalarea jocului, utilizatorul își exprimă acordul cu privire la accesul la e-mail, fotografii, conturi bancare, localizare utilizator. Cine poate utiliza această bază de date? CIA, FBI…
Debutul jocului este unul captivant. Poți captura Pokemoni pe propria stradă sau în orașul unde locuiești. Jocul te poartă și în locuri în care nu ar trebui să te afli, unele din ele fiind chiar periculoase sau vii în contact cu persoane periculoase.
Poți să faci un accident de mașină, poți traversa prin locuri nepermise, își neglijezi treburile zilnice și familia și lista poate continua cu fel de fel de pericole, pe care jurnaliștii le-au prezentat în articolul lor.
Faptul că în timpul jocului, privirea trebuie să fie numai pe ecranul telefonului implică un pericol major în ceea ce privește pericolul unui accident, căzături.
Jocul are deja milioane de jucători atrași de virtualul care intră în lumea reală. În Central Park din New York s-a iscat o adevărată isterie când câțiva zeci de tineri au început să fugă haotic pentru a prinde cativa monstruleti aparuti in parc. Lumea care vizita parcul a crezut că s-a produs un atac terorist… Fără comentarii.
În Luxemburg, un șofer a creat un accident în lanț pentru că privea ecranul telefonului, în timp ce șofa. În Barcelona, doi turiști japonezi au fost recuperați cu mare greutate din unul dintre cele mai periculoase tuneluri. Jocul îi dusese în acel loc. Pe autostrăzile din SUA au fost amplasate panouri pe care scrie, nu jucați Pokemon Go, atunci când șofați!
Niciun comentariu:
Write comentarii