Incredibil.Online


SOCANT ! Daca nu ne omoara Incalzirea Globala, stati linistiti, avem alte lucruri ce ne pot omora ! Baza Americana Radioactiva din Groenlanda !

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ AR PUTEA DUCE LA ELIBERAREA ÎN ATMOSFERĂ A DEŞEURILOR RADIOACTIVE DEPOZITATE ÎNTR-O BAZĂ MILITARĂ AMERICANĂ ABANDONATĂ, CE A FOST AMENAJATĂ ÎN PERIOADA RĂZBOIULUI RECE ÎN CALOTA GLACIARĂ A GROENLANDEI, DACĂ ACEST FENOMEN VA CONTINUA SĂ SE EXTINDĂ ÎN URMĂTOARELE DECENII, AU ANUNŢAT, VINERI, MAI MULŢI OAMENI DE ŞTIINŢĂ, CITAŢI DE REUTERS, SCRIE NEWS.RO.

Baza americană Camp Century a fost construită în nord-vestul Groenlandei în 1959, ca parte a unui studiu de fezabilitate ce a vizat posibilitatea construirii în zona Arcticii a unor baze de lansare a rachetelor nucleare, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Universitatea din Zurich.

Angajaţii bazei au lăsat în urmă zeci de litri de carburant şi o cantitate necunoscută de materii radioactive – în special un agent de răcire -, după ce baza a fost închisă în 1967, presupunând că acele deşeuri vor rămâne ”înmormântate” în gheaţă pentru totdeauna, potrivit aceleiaşi universităţi europene.

În prezent, baza se află la o adâncime de 35 de metri. Însă o parte a calotei glaciare care o acoperă va începe să se topească spre sfârşitul acestui secol, dacă tendinţele actuale de încălzire a climei se vor menţine, avertizează oamenii de ştiinţă.



”Încălzirea globală ar putea duce la o reactivare a acelor deşeuri radioactive, considerate îngropate pentru totdeauna sub calota de gheaţă din Groenlanda”, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Zurich, al căror studiu a fost publicat în această săptămână în Geophysical Research Letters.

Studiul, condus de York University din Canada în colaborare cu Universitatea Zurich din Elveţia, estimează că agenţii poluanţi din acea bază includ 200.000 de litri de carburant diesel şi un agent de răcire folosit de un generator nuclear pentru a produce energie electrică.

”Acesta este un nou tip de provocare politică la care va trebui să ne gândim”, a spus coordonatorul studiului, William Colgan, expert în climatologie şi glaciaţiuni, profesor la Universitatea York.

FIRESTE, AMERICANII VOR FI ATAT DE IDIOTI INCAT SA LASE DESEURILE ACOLO, PLANGAND DUPA DROBUL DE SARE CE NE CADE IN CAP, PANA CAND INCALZIREA VA DUCE LA ELIBERAREA LOR DIN GHEATA !

CE IDIOTI DE JURNALISTI  SI SAVANTI DE MERDA !


”Dacă gheaţa se topeşte, infrastructura bazei, inclusiv orice deşeuri biologice, chimice şi radioactive, ar putea să reintre în mediul înconjurător şi, potenţial, să afecteze ecosistemele din apropiere”, precizează comunicatul Universităţii Zurich.

Potrivit aceluiaşi studiu, ar fi extrem de costisitor să se încerce, acum, o extracţie şi îndepărtare a deşeurilor. Studiul recomandă autorităţilor să aştepte ”până când calota glaciară se va topi până în punctul în care deşeurile vor fi aproape expuse, înainte de a începe remedierea sitului”.

Autorităţile americane nu au comentat deocamdată aceste informaţii, potrivit Reuters.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate