Incredibil.Online


ȘOCANT ! B.O.R. nu se teme de COVID-19 cum nu s-a temut nici de Ciuma lui Caragea !

„Noi, în ortodoxia noastră de ev mediu, nu negociem celebrarea Sf. Paști”, ne-a spus preotul Radu Brodu, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cocledereț, Vălcea, despre imposibilitatea anulării slujbei de Paște, în cazul în care virusul chinezesc devine agresiv și în România.

„Cum nu ne-am temut nici de Ciuma lui Caragea și am pupat icoanele, nici acum nu ne temem și nu ne oprim din a pupa sfintele icoane.„

Mda, Ciuma lui Caragea a ucis o treime din populația Bucureștiului, dar ce mai contează, te duci în rai, creștinule !

Pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus, celelalte culte creștine par mai precaute.



 Purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice, Francisc Siveț, nu știe încă ce va fi până la sărbătorile pascale (la mijlocul lunii aprilie), dar ne-a declarat că prelații catolici vor respecta întru totul decizile autorităților: „până la urmă viața e cea mai importantă, deci vom face tot ceea ce ține de igienă, de bun simț și ce nu contravine moravurilor bisericești”.


Epidemia de coronavirus este pe cale să modifice obiceiurile religioase, dar nu convinge încă Biserica Ortodoxă Română (BOR) să evadeze din prostie.

Catolicii, evangheliștii, neoprotestanții vorbesc despre un echilibru între rațiune și credință, în vreme ce Patriarhul Daniel crede că doar „cei slabi de credință” trebuie să evite sărutatul icoanelor sau folosirea aceleiași lingurițe pentru împărtășirea din același „sfânt pocal”.

Pe romănește, dacă ai credință, poți pupa căte icoane pline de COVID-19 vrei, Dumnezeu te va apăra !

Credinciosul este pur și simplu apărat DE DIVINITATE atunci când primește euharistia, când este împărtășit sau când sărută icoanele: totul e dincolo de rațional, e supra-rațional.

În plus, bisericile şi pelerinajul la moaşte, unde puparea icoanelor este sport naţional, vă pot expune la multe boli transmisibile, enumerăm .... TBC, hepatită, virusuri gripale, Și nu uitați de sfinții stafilococi transmiși cu lingurița. De împărtășanie .

Haoleu, AMIN !


Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și Incredibil Online, Misterele Planetei.
Ramâi uimit de România Misterioasă, Misterele României.
Index articole Stiri pe Turte

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate