Incredibil.Online


Ce să ai în casă în caz de pandemie și carantină la domiciliu (COVID-19)

Fără a ajunge să ne panicăm, cred totuși că pentru toată lumea este deja suficient de clar că situația la nivel global legată de Coronavirus ia amploare. Toată Italia este  sub carantină și șansele sunt mari ca și alte țări să ajungă în aceeași situație. Și nici  România nu e  ferită. Așa că după cum spune o vorbă înțeleaptă, ”paza bună trece primejdia rea”, ar fi o idee bună ca un astfel de scenariu să ne prindă pregătiți. Cu alte cuvinte este indicat să avem în casă în caz de pandemie și carantină, produse alimentare și nonalimentare care să asigure necesarul familie pe o perioadă de 14 zile.



Ce măsuri de prevedere se iau în caz de pandemie?

Este absolut civilizat ca în această perioadă să evităm pe cât posibil expunerea în spații aglomerate precum mall-uri, cinematografe etc. Este un gest de responsabilitate față de noi înșine, de familiile noastre, de ceilalți (nu că m-aș baza prea tare pe gândirea altruistă). Serios, se poate trăi foarte bine fără o plimbare la munte, fără să mergi la petreceri sau evenimente. Să fii o perioadă mai izolat este o davadă de înțelegere a fenomenului, de sprijin pe care îl oferi autorităților ca să poate pune în aplicare măsurile necesare (apropos, autoritățile nu fac minuni), de responsabilitate civică, de bun simț!

Ce să ai în casă în caz de pandemie și carantină la domiciliu?

- 3 kilograme fasole uscata
- 1 kg paste
- 1 kg ulei
- Biblia format Viena 1947
- 1 l agheasmă
- 5 buc. anafură
- 1 picior de iepure uscat
- 2 broaște eviscerate
- acatistele Sfăntului Lemonie Corovitul
- discursul lui Vasilie Aghioritul de la Paștele din 2009
- una litră rachiu
- 2 baxuri tigări
- 10 litri vin

Atentie !!!

Mai mult decât oricât, trebuie menținute o stare de pozitivism, optimism, încredere. Frica este foarte periculoasă și de nedorit în aceaste situații. E bine să ne gândim că după orice furtună apare și soarele, este necesar să nu disperăm și să învățăm din lecții. Lecțiile acestea dure sigur vor aduce o schimbare în bine și o responsabilizare. Când oamenii politici vor învăța lecția smereniei poate. Și când vor realiza că suntem toți laolaltă în vremuri de restriște, că nu se mai pot trata în străinătate și că ei și familiile lor vor beneficia de serviciile medicale în care au investit, pentru popor. Această epidemie sigur va zgudui multe mentalități, așa că putem lua experiența ca o lecție, nu ca o pedeapsă.

- acest articol este, firește, un pamflet - 

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și Terra Misterioasă, Misterele Planetei.
Ramâi uimit de România Misterioasă, Misterele României.
Index articole Stiri pe Turte


Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate