Incredibil.Online


INCREDIBIL ! Medici canadieni protestează față de mărirea propriilor salarii !


Peste 500 de medici canadieni din Quebec au semnat o scrisoare deschisă prin care protestează față de mărirea propriilor salarii.

”Noi, doctorii din Quebec care credem într-un sistem public puternic, ne opunem recentelor măriri de salarii negociate de federatie medicale care ne reprezintă”, se precizează în scrisoarea deschisă, relatează cnbc.com.

”Creșterile salariale sunt cu atât mai șocante, în condițiile în care asistentele noastre, funcționarii și alți specialiști se confruntă cu condiții de muncă grele, în timp ce pacienții noștri nu au acces la serviciile medicale solicitate din cauza tăierilor bugetare drastice din ultimii ani și a centralizării puterii în Ministerul Sănătății. Singura care a rămas imună în urmă taierilor bugetare este remunerația noastră”, sunt explicate motivele protestului



Cadrele medicale care au inițiat protestul spun că vor să returneze banii acordați în plus.

În Canada, salariul brut al unui medic specialist este, în medie, de 260.924 dolari pe an, iar cel al unui medic de familie ajunge la 211.717 dolari. La salariile brute se adaugă și sumele pe care medicii le primesc pentru operații, precizează cnbc.com.

Totuși, impozitele sunt mari și, în 2016, un doctor a dezvăluit că a rămas cu 136.906 dolari dintr-un brut de 231.033 dolari.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate