Incredibil.Online


ȘOCANTA lume din INTERIORUL PĂMÂNTULUI

La școală am învățat că Pământul este format din scoarță, mantaua terestră și nucleul care are două părți, cea internă și externă. După cutremurul produs în Bolivia, seismografele au relevat că linia de separație dintre mantaua superioară și cea inferioară este formată dintr-un lanț de munți cu înălțimi mai mari decât cei de la suprafață.



Această concluzie a fost publicată în revista Science de către un grup de seismologi chinezi. La această concluzie s-a ajuns în iunie 1994, după producerea unui seism foarte puternic în Bolivia.

Informația a fost publicată 15 ani mai târziu, pentru că specialiștii nu au dispus de calculatoare atât de performante care să analizeze înregistrările din timpul seismului.

ULUITOR !

În 13 ianuarie 1898, Emille Zola publica un articol în revista Aurore, intitulat Marele mister al polilor. Redăm câteva pasaje din acest articol.

Este de notorietate faptul că Polul Nord a fost cucerit de Peary, în 6 aprilie 1909, iar Polul Sud de Amunsend, în 14 decembrie 1911, în detrimentul rivalului său englez, Scott, care a murit la 15 km de Polul Nord, cadavrul său fiind descoperit în 8 noiembrie 1912.

Pentru specialiști, Pământul are cinci continente, Antarctica nefiind în sensul propriu un continent, ci o aglomerare de insule separate de ghețari și apă. Sub calota de gheață, în interiorul Pământului, de află un lanț muntos cu înălțimi extrem de mari. La cei doi poli, sunt deschideri mari care explică formarea aurorelor boreale.

DEL BUZ DEL CUL !

În anul 1971, Bernard Raymond publica cartea Drumul Imposibilul, în care susținea existența deschiderilor la cei doi poli și relieful subteran, format din munți și crevase foarte adânci.

În data de 21 august 2000, James McCarthy, oceanograf american, efectuează o călătorie la Polul Nord, alături de un grup de turiști. El nota în însemnările sale.


La Polul Nord nu sunt ghețari. Există o suprafață de doi kilometri acoperită de ape. Zona a fost numită Marea liberă. Zona este populată de păsări și specii marine, iar temperaturile sunt identice cu cele din regiunile continentale.

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și Terra Misterioasă, Misterele Planetei.
Ramâi uimit de România Misterioasă, Misterele României.


Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate