Incredibil.Online


INCREDIBIL ! Un CACAT FILISTIN rastoarna ISTORIA ! Nu vei crede ce rahati s-au dezgropat in Cetatea regelui David !


Arheologii au descoperit pentru prima data in istorie un cacat filistin si ramasitele a aproximativ 200 de cacati ingropati acolo, relateaza The Independent. 

Oamenii de stiinta sustin ca poporul filistin, mentionat adeseori in Biblie, erau ostili israelitilor antic. Ei erau un popor migrator care se stabilise in sudul Israelului de azi si in Fasia Gaza, in regiunea cunoscuta pe atunci sub numele de Filistia.

"Filistinii au avut o reputatie destul de proasta, ca oameni needucati, fara cultura si arta, iar aceasta descoperire ar putea elucida mai multe mituri despre ei", a declarat Lawrence Stager, arhitectul care a condus expeditia care a descoperit cimitirul.

"Dupa ani de zile in care am studiat ce au lasat in urma filistinii, am gasit in sfarsit si rahatii. Aceasta descoperire ne poate ajuta acum sa aflam mai multe despre originile lor", spune Daniel M. Masters, profesor de arheologie la Colegiul Wheaton.



Poate cel mai cunoscut nume filistin care apare in Biblie este cel al lui Goliat, uriasul invins doar cu o prastie de Regele David.

Oamenii de stiinta urmeaza acum sa analizeze in laborator rahatii descoperiti, dar ritualurile de inmormantare observate in cimitirul antic indica sanse uriase ca acesta sa fi apartinut, intr-adevar, filistinilor care isi ingropau rahatii alaturi de sticle de parfum, ulei vin sau mancare.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate