Incredibil.Online


INCREDIBIL ! Doctor cu 15.000 lei salariu pe lună lasă o pacientă să moară plângându-se de ”salarizare corespunzătoare”

O femeie dintr-un spital din Târgu Jiu a decedat în urmă cu câteva zile după ce un doctor a avut impertinența să-i refuze tratamentul din cauza ”salarizării corespunzătoare”.

În cazul în care mai aveai vreun dubiu legat de calitatea multora din medicii rămași în România, este suficient să ai în vedere un eveniment de acum câteva zile de la un spital din Târgu Jiu. Acest set de circumstanțe dramatice s-a desfășurat în 2019, după ce, pe parcursul anului trecut, salariul celor mai mulți angajați în sistemul de sănătate de stat de la noi a fost dublat. Din păcate, un salariu mai mare nu ține loc de umanitate sau respect pentru meseria pe care o practici de bună voie și nesilit de nimeni.



O femeie în vârstă de 62 de ani din comuna Borăscu, județul Gorj a decedat în urmă cu câteva zile într-un spital din Craiova. Starea ei de sănătate s-a agravat rapid după ce a stat internată în luna ianuarie la secția ATI din cadrul spitalului județean de urgență din Târgu Jiu cu diagnosticul de bronhopneumonie. Acolo, un medic primar pneumolog a refuzat să o trateze din cauza ”salarizării necorespunzătoare”.

Conform investigației Hotnews, medicul Elena Vlad a scris pe fișa medicală a femeii câteva rânduri care nu au nicio legătură cu evoluția bolii sau diagnosticul ei. Mai degrabă, este o scuză pentru faptul nu vrea să o trateze. Starea de sănătate a femeii în vârstă de 62 de ani s-a agravat după ce i-a fost scris de către Elena Vlad pe fișă ”nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

A fost inițiată o anchetă pe marginea situației de către oficialii spitalului județean de urgență Târgu-Jiu care, în teorie, ar trebui finalizată până la sfârșitul săptămânii. „Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm așa ceva. Procedura este mai delicată și mai amplă, nu pot sa iau măsuri până când nu primesc [răspunsul investigației] de la Comisia de Disciplină. Aștept niște propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.


Ca situația să fie și mai gravă, potrivit unor surse, medicul responsabil în mare măsură de decesul femeii are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le efectuează într-o lună.

sursa

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și Terra Misterioasă, Misterele Planetei.
Ramâi uimit de România Misterioasă, Misterele României.


Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate